Gerund door medisch personeel Gratis verzending (binnen NL) Levertijd 1-3 werkdagen Hulp nodig? online chat
Orders kunt u plaatsen in onze andere webshop lingeriehuisonline.nl, ook voor advies en informatie bent u daar welkom!

BH na borstamputatie

BH na een mastectomie (borstamputatie):
 
Op het moment dat de diagnose borstkanker wordt gesteld staat u leven op zijn kop. Ziekenhuis in ziekenhuis uit. Zelfvertrouwen in uw eigen lichaam is helemaal weg. De grond zakt letterlijk onder u voeten vandaan, u wordt geleefd. Maar hoe lang nog, ga ik überhaupt deze strijd winnen. Krijg ik veel pijn na behandelingen/operatie, moet ik wel kuren of geen, kortom allemaal onzekerheden.

Operatie volgt mastectomie/ablatio(borstamputatie) / lumpectomie (borstsparende operatie). Allemaal medische termen komen voorbij, heb ik zelf nog iets in te brengen?
 
Allemaal vragen spoken door uw hoofd, vaak ook de vraag welke bh heb ik nodig na de operatie, ook wel postoperatieve bh genoemd.
 
Hopelijk kunnen wij u hierbij helpen om daar via deze weg wat informatie over te geven.
 
Hier onder benoemen wij de postoperatieve beha die u nodig heeft na een mastectomie (borstamputatie), heeft u een borstsparende operatie gehad kijk dan bij informatie bh na borstsparende operatie.
 
Na de mastectomie kan het borstgebied gevoelig en pijnlijk zijn. Ook kan er enige zwelling optreden. In een aantal gevallen vind er gelijk een borstreconstructie plaats.
Indien u een mastectomie hebt ondergaan zonder reconstructie, heeft u aan één borst ondersteuning nodig, maar de andere kant is gevoelig en kan weinig verdragen.
Het kan zijn dat de beha’s die u voor de operatie aan had niet lekker zitten door het materiaal, of aanwezigheid van beugel, te strak etc..
 
Wij bieden postoperatieve bh’s aan en prothese bh’s. Indien de bh u nu te strak zit of de huid heel gevoelig is, is het voor tijdelijk soms beter om in de omvang een maatje groter te nemen, let dan wel op dat u wel een cup maat kleiner neemt. Bijvoorbeeld als u nu een 85 C heeft maar de omvang is te strak, te gevoelig maar de cup goed, neem dan een 90 B.
Indien de huid heel gevoelig is, kan u eventueel ook kiezen voor een prothese beha bij een gevoelige huid.
 
Waar moet ik aan denken als ook de lymfeklieren zijn verwijdert:
Indien ook de lymfeklieren zijn verwijderd uit de oksel, is het juist belangrijk om goed passende en steunende bh te dragen. Dat wil zeggen een Prothese BH met Brede schouderbandjes, bh met een breed rugpand, zie Prothese bh bij Lymfoedeem . Wij hebben daarom de beha’s op onze site ook weer verdeeld in categorieën zodat het voor u hopelijk makkelijk wordt om een keuze te maken.
 
Voor meer informatie over lymfoedeem, kijk bij het kopje informatie; BH bij lymfoedeem / vochtophoping.
 
De meeste vrouwen krijgen voor de operatie via het ziekenhuis een tijdelijke watten prothese, die in de (prothese) bh gedragen kan worden.
De meeste dames kiezen uiteindelijk voor het dragen van een siliconen prothese in de bh.
Het is verstandig om minimaal 6 weken te wachten voordat u dit bij een erkend bedrijf gaat aanmeten, liefst wachten 2 à 3 maand na de operatie. Het is van belang dat de wond helemaal genezen is.
 
Indien u nog vragen heeft neem gerust contact met ons op via de mail of live chat.
Heeft u liever telefonisch contact laat het ons weten dan nemen we telefonisch contact met u op. 
 


Contactinformatie

Winkel en retouradres
Lytsedyk 45, 9045PN, BITGUMMOLE
info@caretowear.nl
BTW nummer: 855875227B01
KvK nummer: 64834409
Bankrekening:
NL90 KNAB 0255 1642 54